Interview

In mijn werk als tekstschrijver heb ik al veel interviews afgenomen en die verwerkt tot puike (redactionele) artikelen. Ik ben van nature een prater, maar ook een vrager en mijn sociale skills zet ik dan ook graag in. Zowel telefonisch als persoonlijk kan ik uitstekend interviewen. Ik vraag, vraag door, zoek de kern van een verhaal en vind de weetjes die de garnering vormen. Een interview afnemen is een soort koken. Je hebt een recept en een eigen manier van koken, maar uiteindelijk zijn de ingrediënten de basis van je maaltijd. Wat ik uiteindelijk op het bordje leg is een prachtig resultaat dat naar meer smaakt.

Lees bijvoorbeeld hier het artikel over John en Gisela, met wie ik een heerlijk interview had over duurzaam bewustzijn.

Sociaal diertje

Ik ben altijd al een sociaal dier geweest. Mijn sociale voelsprieten staan altijd op scherp en ik vind het erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Voor mijn werk, maar ook in mijn privéleven kom ik op veel verschillende plekken waar ik mensen met diverse achtergronden tref. Van timmerman tot marketeer en van huisvrouw tot kunstenaar. Ik vind het heerlijk om met mensen te praten en erachter te komen wat ze bezig houdt. Zo verbreed ik mijn horizon en kan ik weer nieuwe dingen leren. In een interview zoek ik dan ook de feitjes op die het gehele verhaal verrijken. Ieder interview is voor mij als tekstschrijver dan ook altijd een verrijking! Je krijgt in zo’n gesprek dan een soort kijkje in de keuken.